Del

Hvordan reguleres atomvåpen av internasjonal humanitærrett? Siden atomvåpenlandene sannsynligvis ikke kommer til å undertegne atomvåpenforbudet med det første, vil deres bruk av atomvåpen reguleres av folkeretten og spesielt internasjonal humanitærrett. Atomvåpenforbudet er også basert på prinsippene fra internasjonal humanitærrett. Derfor er det fremdeles relevant å studere hva den sier om atomvåpen.

I denne presentasjonen forklarer Lou Maresca, seniorrådgiver i den internasjonale Røde Kors-komiteen, hva som er konsekvensene av atomvåpenbruk og hvilke implikasjoner de fire hovedreglene i internasjonal humanitærrett har for bruken av atomvåpen. Internasjonal humanitærrett eller humanitær folkerett er reglene og restriksjonene som søker å begrense humanitær lidelse i væpnede konflikter.

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • 100 atombomber er nok, ifølge forskereforskning.no... mer enn den tenkelige nytteeffekten, ifølge en studie gjort av forskere ved blant annet Michigan Technological Institute. For uansett hvor vellykket angrepet ditt på motstanderen måtte bli, så rammes du selv uforholdsmessig mye av dine egne atomvåpen.

  • Uenighet om Kims løfter kan stoles på: – Galskap å gi fra seg atomvåpen nåNRKHan mener Nord-Korea ikke har noen incentiver for å kvitte seg med alt av atomvåpen, og påpeker at det er atomvåpen som gjør at Nord-Korea blir tatt på alvor. – Det er et regime som kan beskrives som en mafiaorganisasjon under dekke av å være en stat ...- Gir ikke fra seg atomvåpen nåP4 Radio Hele Norge ASAalle 3 nyhetsartikler »

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter

Bli medlem - støtt vår kamp !

Nei til Atomvåpen (NTA) arbeider for nedbygging av alle atomvåpen og for et forbud mot atomvåpen. NTA er også mot atomkraft.

NTA er en landsomfattende og partipolitisk uavhengig organisasjon, og samler alle som støtter organisasjonens formål. NTA tar initiativ til kampanjer rettet til den norske befolkningen, politikere, fagforeninger og andre organisasjoner. Det skjer ofte i samarbeid med andre. Vi arbeider for at Norge skal støtte forslag i FN og andre internasjonale organer om nedbygging og forbud mot atomvåpen. Vi ønsker at Norge skal ta et standpunkt mot atomvåpen også i vår egen militærallianse.

Bli aktiv ved å melde deg inn i Nei til Atomvåpen (link til innmeldingsskjema).

Oversikt

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA