Dokumenter

Del

 

Norsk forbruk av kraft fra russiske atomkraftanlegg øker faren for miljøkatastrofe og styrker russisk atomvåpenproduksjon. Møt den russiske miljøforkjemperen Oleg Bodrov på Fredshuset i Oslo.

Møtet arrangeres i samarbeid mellom Naturvernforbundet, Natur og Ungdom og Oslo Nei til Atomvåpen den 23. mai kl. 18:00. Adressen er Møllergata 12, 7. etasje. 

Et av Russlands største atomkraftverk som ligger vest for St.Petersburg, planlegger å selge atomkraft til Finland og inn på det felles nordiske kraftmarkedet. Atomkraftverket er av samme type, men eldre enn atomkraftverket i Tsjernobyl. En livsfarlig miljøtrussel som kan gi oss mer og billigere kraft. Men er vi villig til å øke vårt forbruk for enhver pris?

Oleg Bodrov fra organisasjonen ”Green World” vil fortelle om utviklingen av svært miljøforurensende russisk atomvåpen og atomkraft, de kritiske avfallsforholdene og hvordan produksjon av atomkraft og atomvåpen er avhengig av hverandre.

Vitaly Servetnik, Kola Enviromental centre (KEC) kommenter forholdene i Kola-området. Norske energi- og miljø-politikere er også invitert til å kommentere.

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • VGKim har et nytt våpenVGKim har ikke skrotet et eneste våpen. Nord-Koreas kjernefysiske arsenal består og regimet har i det siste truet med å gjenoppta testing av raketter og atomvåpen hvis ikke USA hever sanksjonene mot landet. Senteret for strategiske og internasjonale ...

  • Nyhetsdøgnet mandag 19. novemberFolkebladetDer skal han ta opp atomvåpen og forsøke å fremforhandle løslatelsen av britiske fanger, melder NTB. Les mer her. Utforsk tema: Nyhetsdøgnet. Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00).

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter
  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • Storebrand krangler med tysk kullgigant om klimaNRKLandet planlegger å fase ut kjernekraft innen 2022, men forbundskansler Angela Merkel har ikke villet forhandle om en utfasing av kullkraft. RWE-aksjene stupte da en ytterligere utvidelse av den gigantiske kullgruven ble stanset i retten. Etter at ...

  • Frankrike som EUs nye klimaleder?Energi og klimaFrankrike har vært kjernekraftlandet, litt i skyggen av Storbritannia og Tyskland i klima- og energipolitikken i Europa. Landet får fortsatt 75 prosent av sin energiforsyning fra kjernekraft. Men dette skal ned til 50 prosent i løpet av 2020-årene, og ...

Oversikt

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA