Dokumenter

Del

 

Norsk forbruk av kraft fra russiske atomkraftanlegg øker faren for miljøkatastrofe og styrker russisk atomvåpenproduksjon. Møt den russiske miljøforkjemperen Oleg Bodrov på Fredshuset i Oslo.

Møtet arrangeres i samarbeid mellom Naturvernforbundet, Natur og Ungdom og Oslo Nei til Atomvåpen den 23. mai kl. 18:00. Adressen er Møllergata 12, 7. etasje. 

Et av Russlands største atomkraftverk som ligger vest for St.Petersburg, planlegger å selge atomkraft til Finland og inn på det felles nordiske kraftmarkedet. Atomkraftverket er av samme type, men eldre enn atomkraftverket i Tsjernobyl. En livsfarlig miljøtrussel som kan gi oss mer og billigere kraft. Men er vi villig til å øke vårt forbruk for enhver pris?

Oleg Bodrov fra organisasjonen ”Green World” vil fortelle om utviklingen av svært miljøforurensende russisk atomvåpen og atomkraft, de kritiske avfallsforholdene og hvordan produksjon av atomkraft og atomvåpen er avhengig av hverandre.

Vitaly Servetnik, Kola Enviromental centre (KEC) kommenter forholdene i Kola-området. Norske energi- og miljø-politikere er også invitert til å kommentere.

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter

Oversikt

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA