DelTirsdag 10. desember deles Nobels fredspris ut i Oslo Rådhus til Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) for sitt arbeid for å avskaffe masseødeleggelsesvåpen. Nei til Atomåpen og Norges Fredsråd inviterer deg til å delta på det tradisjonsrike fakkeltoget kl. 18:00 den 10. desember.Toget går fra Jernbanetorget og ender opp på Karl Johans gate foran Grand Hotel, hvor vinneren vil komme ut på balkongen for å ta i mot hyllesten.

Program:
18:00 - Åpning v/ Hedda Bryn Langemyr, daglig leder i Norges Fredsråd

18:05: Appell ved Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp

18:10: Appell v/ Jørn Siljeholm, tidligere våpeninspektør for FNs sikkerhetsråd

18:15 Appell v/ Stine Rødmyr, styreleder i Nei til Atomvåpen
18:20: Avmarsj i retning Grand Hotel.

Enkeltmennesker og organisasjoner inviteres med dette til å tilslutte seg fakkeltoget ved å sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Spre gjerne også invitasjonen til dine medlemmer og andre interesserte.

Nei til Atomvåpen og Norges Fredsråd har tatt på seg å arrangere fakkeltoget i år, og har begge en anstrengt økonomi. Vi setter derfor stor pris på om du ønsker å gi et lite eller større bidrag til arrangeringen av fakkeltoget. Det kan gjøres ved å sette inn penger på kontonummer 9365 1277467 merket ”Fakkeltog 2013”.

Med vennlig hilsen,

Lars Gaupset, daglig leder i Nei til Atomvåpen    
Hedda Bryn Langemyr, daglig leder i Norges Fredsråd

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

  • Dagens NæringslivVenstre med nye atomkrav til regjeringenDagens NæringslivKonkret vil Raja vite om ministeren – etter alt å dømme Ine Eriksen Søreide – mener regjeringens beslutning om ikke å slutte opp om FN-traktaten mot atomvåpen, er forenlig med et anmodningsvedtak i Stortinget som sier at regjeringen skal "arbeide ...og mer »

  • AftenpostenKjære moderparti: Det er ikke for sent å snu om atomvåpen | Milan AranAftenpostenSi ;D-innlegg: Det er mulig å si nei til atomvåpen og fortsatt handle i tråd med NATO. Nylig fikk organisasjonen ICAN Nobels fredspris for sin innsats for å forby atomvåpen. De ønsker å samle sammen FN-land for å sette opp en resolusjon for å forby ...

  • Atomvåpen og Norges holdningHamar ArbeiderbladDet er bare nyanser i forskjellen mellom Arbeiderpartiet og «borgerlige», som i dag sitter ved makten og hvordan Norge stemmer for eller mot atomvåpen. Våre politikere må få klar beskjed fra sine velgere, om ja eller nei til atomvåpenet. Det er ikke ...

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter
  • Sør-Korea har besluttet å bygge ferdig atomreaktorerAdresseavisenSør-Korea har besluttet å fortsette utbyggingen av to atomreaktorer, på tross av president Moon Jae-Ins valgløfter om å stanse prosjektet. Av: NTB. Publisert: 20.10.2017 06:49 Sist oppdatert: 20.10.2017 07:07 ...Sør-Korea vil byggje ferdig atomreaktorarFjordabladetalle 2 nyhetsartikler »

  • Aftenbladet.noEn fallitterklæring om Statoil kun forsker på vind- og solkraftAftenbladet.noEtter kjernekraftulykken i Japan reduserte Tyskland i 2010 sin produksjon av elektrisitet fra kjernekraftverk med 50 prosent. Samtidig ble det gitt omfattende subsidier til bygging og drift av sol- og vindkraft. Markedets prismekanisme for elektrisitet ...

  • SyslaKull, ambisjoner og bitre realiteter - SyslaSyslaNederland og Storbritannia vil begge være best i Europa på klima, og Canada slår seg sammen med britene i en global kamp mot kull.og mer »

Bli medlem - støtt vår kamp !

Nei til Atomvåpen (NTA) arbeider for nedbygging av alle atomvåpen og for et forbud mot atomvåpen. NTA er også mot atomkraft.

NTA er en landsomfattende og partipolitisk uavhengig organisasjon, og samler alle som støtter organisasjonens formål. NTA tar initiativ til kampanjer rettet til den norske befolkningen, politikere, fagforeninger og andre organisasjoner. Det skjer ofte i samarbeid med andre. Vi arbeider for at Norge skal støtte forslag i FN og andre internasjonale organer om nedbygging og forbud mot atomvåpen. Vi ønsker at Norge skal ta et standpunkt mot atomvåpen også i vår egen militærallianse.

Bli aktiv ved å melde deg inn i Nei til Atomvåpen (link til innmeldingsskjema).

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA