Del

 

Hvilke norske fond og banker investerer i atomvåpen? Svaret får du på frokostmøte 7. november kl. 8:00 på Fredshuset.

 


ICAN Norge, Norsk Folkehjelp og Nei til atomvåpen inviterer til frokostmøte med rapportlansering og debatt.

Paneldeltakere: 
Sveinung Rotevatn, Venstre
Philip Ripman, Storebrand
Aslak Skancke, Etikkrådet
Espen Breivik, Røde Kors Ungdom
Anne Marte Skaland, ICAN
Anne Gerd Grimsby Haarr, Nei til atomvåpen (ordstyrer)

Den 7. november publiseres den internasjonale rapporten "Don’t bank on the bomb". Rapporten gir en fersk oversikt over hvilke banker og fond som har investeringer i atomvåpen. Tidligere rapporter har avslørt at Statens pensjonsfond utland har investeringer i atomvåpen, til tross for at dette strider mot fondets etiske retningslinjer. Det er vanskelig å jobbe for atomnedrustning når atomvåpen også er big business. Samtidig er det uenighet om hva som skal defineres som produksjon av atomvåpen.

Debatten tar utgangspunkt i følgende spørsmål: Hvilket ansvar har investorer for å hindre atomvåpenproduksjon? Hva kan vi gjøre for at fond og banker skal slutte å investere i produksjon av atomvåpen?

Tidsplan: 
Kl. 8:00: Servering av frokost
Kl. 8:30: Rapportlansering
Kl. 8:45: Paneldebatt
Møtet avsluttes kl. 10:00.

 

 

 

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • High North NewsKronikk: Back to basic – Nord-Norge i spenningsfeltet mellom stormakteneHigh North NewsDet store spillet og potensielle konflikter mellom stormaktene handler mye om avskrekking av atomvåpen. Det påvirker vår situasjon i stor grad, fordi mange av disse våpnene – og særlig hovedarsenalet for Russland sin andreslagsevne, de strategiske ...

  • AftenpostenFra verdens farligste mann til fredshåp. Her er historien om hvordan Nord ...AftenpostenDet startet med at Kim Jong-un uttalte i sin nyttårstale at Nord-Korea «kan nå hele USA med våre atomvåpen, og atomknappen er alltid på skrivebordet mitt». USAs president, Donald Trump, svarte i kjent stil på Twitter: «Kan noen fra hans utsultede og ...«Jeg tror at det kanskje er små spionkameraer gjemt i veggene»AdresseavisenTrekant med Trump og KimDagbladet.noalle 10 nyhetsartikler »

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter
  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • Aftenbladet.noIkke dårlig luft fra cruiseskipAftenbladet.noPå hvilken måte mener du at landstrøm har betydning for klimagassutslipp, når energimiksen i Norge fortsatt har en overvekt av kjernekraft og fossil varmekraft gjennom koblingen til Europa? – Også Europa blir renere og renere. Landstrøm er langt fram, ...

  • Skyhøge straumprisar ... men få klagarHallingdølenTørt vêr og lite nedbør gjer at mindre vasskraft må supplerast med andre og dyrare energiberarar som kjernekraft, kol, gass og vindkraft. Desse har vanlegvis utfylt kvarandre, men i sommar har det også vore enkelte problem med desse, seier Moen.

Bli medlem - støtt vår kamp !

Nei til Atomvåpen (NTA) arbeider for nedbygging av alle atomvåpen og for et forbud mot atomvåpen. NTA er også mot atomkraft.

NTA er en landsomfattende og partipolitisk uavhengig organisasjon, og samler alle som støtter organisasjonens formål. NTA tar initiativ til kampanjer rettet til den norske befolkningen, politikere, fagforeninger og andre organisasjoner. Det skjer ofte i samarbeid med andre. Vi arbeider for at Norge skal støtte forslag i FN og andre internasjonale organer om nedbygging og forbud mot atomvåpen. Vi ønsker at Norge skal ta et standpunkt mot atomvåpen også i vår egen militærallianse.

Bli aktiv ved å melde deg inn i Nei til Atomvåpen (link til innmeldingsskjema).

Oversikt

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA