Del

 

Hvilke norske fond og banker investerer i atomvåpen? Svaret får du på frokostmøte 7. november kl. 8:00 på Fredshuset.

 


ICAN Norge, Norsk Folkehjelp og Nei til atomvåpen inviterer til frokostmøte med rapportlansering og debatt.

Paneldeltakere: 
Sveinung Rotevatn, Venstre
Philip Ripman, Storebrand
Aslak Skancke, Etikkrådet
Espen Breivik, Røde Kors Ungdom
Anne Marte Skaland, ICAN
Anne Gerd Grimsby Haarr, Nei til atomvåpen (ordstyrer)

Den 7. november publiseres den internasjonale rapporten "Don’t bank on the bomb". Rapporten gir en fersk oversikt over hvilke banker og fond som har investeringer i atomvåpen. Tidligere rapporter har avslørt at Statens pensjonsfond utland har investeringer i atomvåpen, til tross for at dette strider mot fondets etiske retningslinjer. Det er vanskelig å jobbe for atomnedrustning når atomvåpen også er big business. Samtidig er det uenighet om hva som skal defineres som produksjon av atomvåpen.

Debatten tar utgangspunkt i følgende spørsmål: Hvilket ansvar har investorer for å hindre atomvåpenproduksjon? Hva kan vi gjøre for at fond og banker skal slutte å investere i produksjon av atomvåpen?

Tidsplan: 
Kl. 8:00: Servering av frokost
Kl. 8:30: Rapportlansering
Kl. 8:45: Paneldebatt
Møtet avsluttes kl. 10:00.

 

 

 

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • Dagbladet.noEn pøbel som kryperDagbladet.noDerfor respekterer han Putin, som disponerer like mange atomvåpen som ham selv, mer enn han respekterer sine nærmeste allierte. Derfor kryper han for en autokrat med en begrenset legitimitet basert på et manipulert demokrati. For Russland er dette ...

  • AftenpostenBør Norge lytte til Trump? | Fredrik S. HeffermehlAftenpostenUSAs president Donald Trump sa noen dager før mandagens toppmøte med Russlands Vladimir Putin at den ultimate suksess i Helsingfors ville være en slutt på atomvåpen, overalt i verden, og slutt på alle kriger. Lovende. For å følge opp bør han snarest ...

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter
  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • Tu.noNoreng: «Norske oljekutt er ikke god klimapolitikk!»Tu.noDet er uvisst om ekspertene mener at også norsk gassutvinning bør fases ut, til ulempe for kraftgenerering i Europa, eventuelt til fordel for kjernekraft og kull. I et hvert fall er det problematisk å opprettholde en gassvirksomhet som ikke utnytter oljen.

  • ABC NyheterDisse bilene er miljøverstinger | ABC NyheterABC NyheterMye har handlet om miljø på bilfronten de siste årene. Elbilene som ikke har lokale utslipp er i den ene delen av skalaen – dieselbilene i den andre. Men er det ...og mer »

Bli medlem - støtt vår kamp !

Nei til Atomvåpen (NTA) arbeider for nedbygging av alle atomvåpen og for et forbud mot atomvåpen. NTA er også mot atomkraft.

NTA er en landsomfattende og partipolitisk uavhengig organisasjon, og samler alle som støtter organisasjonens formål. NTA tar initiativ til kampanjer rettet til den norske befolkningen, politikere, fagforeninger og andre organisasjoner. Det skjer ofte i samarbeid med andre. Vi arbeider for at Norge skal støtte forslag i FN og andre internasjonale organer om nedbygging og forbud mot atomvåpen. Vi ønsker at Norge skal ta et standpunkt mot atomvåpen også i vår egen militærallianse.

Bli aktiv ved å melde deg inn i Nei til Atomvåpen (link til innmeldingsskjema).

Oversikt

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA