Del


 'Hiroshima 70 - konsert for et forbud mot atomvåpen' nærmer seg. Sett av tid og ta med venner og kjente den 6. august kl. 18 til Youngstorget i Oslo!

Den 6. og 9. august er det 70 år siden atombombingene av Hiroshima og Nagasaki. Det markeres med stor utendørskonsert på Youngstorget 6. august. 

Artister: 
HIGHASAKITE
FJORDEN BABY!
SANDRA KOLSTAD
ÅSE KLEVELAND
BROEN

Appellanter:
TOSHIKI FUJIMORI (Hiroshima-overlevende)
HERBIE HANCOCK, artist
SVEN MOLLEKLEIV, president i Røde Kors
INGRID ASPELUND, leder Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom
RENÈE RASMUSSEN, organisasjonssekretær LO

Konferansier:

ANDERS DANIELSEN LIE

NB! Mer program kommer. Følg med på nettsider og Facebook! 

70 år med atomvåpen er 70 år for lenge. Det er 16 000 atomvåpen i verden i dag fordelt på ni land. Sjansen for at et atomvåpen skal gå av enten med intensjon eller ved et uhell er større enn under den kalde krigen. Atomvåpenstatene viser ingen vilje til å gi slipp på sine atomvåpen og planlegger til og med å ruste opp våpnene de neste årene. 
Det ligger likevel en historisk mulighet foran oss til å avskaffe verdens farligste våpen. De siste årene har det kommet et internasjonalt momentum for et folkerettslig forbud mot atomvåpen på linje med alle andre masseødeleggelsesvåpen. Norge kan spille en viktig rolle for et slikt forbud.

Toshiki Fujimori var halvannet år og ble båret på morens rygg da bomben falt over Hiroshima. De befant seg kun 2 km fra episenteret og han ble livstruende skadet. 70 år etter kommer Toshiki til Youngstorget for å fortelle sin historie. 

Vi trenger frivillige!

Vil du være frivillig? Vi har med oss et knippe med dyktige hjelpere, men trenger enda flere til å hjelpe til med rigging, band- og publikumsvertskap, rydding med mer. Oppgavene blir tilpasset den enkelte og vi har behov både under arrangementet og i forkant og etterkant. Det blir en garantert fin opplevelse og et minneverdig arrangement! Interessert? Send navn, alder og telefonnummer til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..  

Facebook: https://www.facebook.com/events/847820728606846/

Arrangører er Nei til atomvåpen, Norsk Folkehjelp, LO, Norges Fredsråd, Norske leger mot atomvåpen og International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) Norge. Kampanjen har 50 partnerorganisasjoner i Norge og 424 internasjonalt fordelt på over 90 land. 

Foto:

Broen: Morten Espeland 

Anders Danielsen Lie: Magnus Stivi

Highasakite: Tonje Thilesen

 

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

  • Glede over Ap-uttalelse om atomvåpenDagsavisenBåde Norsk Folkehjelp og Nei til atomvåpen har merket seg utsagn fra nestleder Trond Giske i forbindelse med at han la fram partiets internasjonale uttalelse på landsmøtet lørdag. Giske gjorde det klart at nedrustning står på prioriteringslista dersom ...og mer »

  • Dagbladet.noEkspert om den perfekte stormen rundt Kim: Dette tjener de på konfliktenDagbladet.no(Dagbladet): De siste ukene har USAs forhold til Nord-Korea blitt betydelig mer fiendtlig. En av de viktigste offisielle grunnene til konflikten, er mange rakettoppskytninger gjennomført av Kim Jong-uns regime. - Det er nå slutt på den politiske linjen ...og mer »

  • TV 2Ap-vedtak kan føre til ny atomstrid mellom Arbeiderpartiet og HøyreTV 2Dermed kan det igjen gå mot full atomstrid mellom Arbeiderpartiet og Høyre. – Vi har gått inn på spørsmålet om arbeidet mot atomvåpen: At vi skal ha en ledende rolle, igjen, i det internasjonale nedrustningsarbeidet, og melde oss på de prosessene som ...og mer »

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter
  • enerWE (pressemelding)Strømprisutviklingen fremoverenerWE (pressemelding)Som følge av det har den termiske produksjonen blitt noe redusert. Forbruket i Skandinavia er på ca 41 700 MW. Det produsere ca 18 200 MW fra vannkraft,. 6 100MW fra termisk, 5 900 MW fra vind, 11 700 MW fra kjernekraft og 900 MW uspesifisert.og mer »

  • Stord24Historiens største kontrakt til IP HuseRomsdals BudstikkeVirksomheten har fem hovedområder: Sivil luftfart, militær luftfart, marine, powersystem sog kjernekraft. I Norge er det om lag 2 400 Rolls-Royce ansatte, hvorav 1 800 i Møre og Romsdal. Flertallet av disse jobber Rolls-Royce Marine AS i ...Rolls-Royce skal forankre Njord AMyNewsdesk (pressemelding)alle 5 nyhetsartikler »

  • Dagens NæringslivKraftdirektør venter historisk lave strømpriserDagens NæringslivEtter 2020 vil vi få avtagende produksjon av kjernekraft i Sverige og tiltagende vekst i konsumet fra alt fra planlagte datasentre til elektrifiseringen av sokkelen og lading av elbiler, sier Myhre. Les også: «Gir det mening at den høyest beskattede ...Kraftdirektør spår lave strømpriser de neste to åreneFosna Folketalle 6 nyhetsartikler »

Bli medlem - støtt vår kamp !

Nei til Atomvåpen (NTA) arbeider for nedbygging av alle atomvåpen og for et forbud mot atomvåpen. NTA er også mot atomkraft.

NTA er en landsomfattende og partipolitisk uavhengig organisasjon, og samler alle som støtter organisasjonens formål. NTA tar initiativ til kampanjer rettet til den norske befolkningen, politikere, fagforeninger og andre organisasjoner. Det skjer ofte i samarbeid med andre. Vi arbeider for at Norge skal støtte forslag i FN og andre internasjonale organer om nedbygging og forbud mot atomvåpen. Vi ønsker at Norge skal ta et standpunkt mot atomvåpen også i vår egen militærallianse.

Bli aktiv ved å melde deg inn i Nei til Atomvåpen (link til innmeldingsskjema).

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA