Dokumenter

Del

Akari Izumi Kvamme ble nylig ansatt som rådgiver i Nei til Atomvåpen. -Hennes bakgrunn og internasjonale erfaringer vil være et nyttig tilskudd til organisasjonen og vi ønsker henne hjertelig velkommen, sier daglig leder Sara Nes. 

Akari har en tverrkulturell bakgrunn, har hittil bodd på fire kontinenter og behersker en rekke språk. Hun brenner for samfufnnsrettferdighet og har en bakgrunn i statsvitenskap og internasjonale relasjoner. Hun har lenge vært involvert i det globale sivilsamfunn, blant annet flere grasrot-prosjekter i Zimbabwe, studentforeninger, internasjonalt organisasjonsarbeid og anti-atomkraft-bevegelsen som oppsto i Japan i etterkant av Fukushima-Daiichi-ulykken i 2011. 

-Jeg har lenge beundret den iherdige innsatsen til NTA og deres samarbeidspartnere i den globale nedrustningskampen og ser frem til å aktivt fremme denne universelt-viktige kampanjen for en fredeligere verden. 

Akari har i flere år bidratt til gjennomføringen av den samfunnsbevisste festivalen Oslo World og er for tiden prosjektleder i Stiftelsen Ezinne Athletics - et løfreprosjekt i Groruddalen spesielt tilrettelagt flerkulturelle jenter. I tillegg har hun et verv som styremedlem i Fellesrådet for Afrika, som i årrekker har arbeidet for å utfordre politiske og økonomiske strukturer som hindrer rettferdig utvikling på kontinentet. 

Nå er tiden inne for å delta mer aktivt i kampen mot atomvåpen. Hun håper erfaringene hun har samlet gjennom sine studier, jobb og frivillighet kan bidra til organisasjonens arbeid fremover. 

-Jeg er klar til å brette opp ermene og kaste meg ut i det utfordrende politiske farvannet, både på hjemmebane og ute i den internasjonale arenaen! 

For å komme i kontakt med Akari kan du sende mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • VGKim har et nytt våpenVGKim har ikke skrotet et eneste våpen. Nord-Koreas kjernefysiske arsenal består og regimet har i det siste truet med å gjenoppta testing av raketter og atomvåpen hvis ikke USA hever sanksjonene mot landet. Senteret for strategiske og internasjonale ...

  • Nyhetsdøgnet mandag 19. novemberFolkebladetDer skal han ta opp atomvåpen og forsøke å fremforhandle løslatelsen av britiske fanger, melder NTB. Les mer her. Utforsk tema: Nyhetsdøgnet. Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00).

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter
  • This RSS feed URL is deprecated, please update. New URLs can be found in the footers at https://news.google.com/news

  • Storebrand krangler med tysk kullgigant om klimaNRKLandet planlegger å fase ut kjernekraft innen 2022, men forbundskansler Angela Merkel har ikke villet forhandle om en utfasing av kullkraft. RWE-aksjene stupte da en ytterligere utvidelse av den gigantiske kullgruven ble stanset i retten. Etter at ...

  • Frankrike som EUs nye klimaleder?Energi og klimaFrankrike har vært kjernekraftlandet, litt i skyggen av Storbritannia og Tyskland i klima- og energipolitikken i Europa. Landet får fortsatt 75 prosent av sin energiforsyning fra kjernekraft. Men dette skal ned til 50 prosent i løpet av 2020-årene, og ...

Oversikt

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA