Dokumenter

Del

Akari Izumi Kvamme ble nylig ansatt som rådgiver i Nei til Atomvåpen. -Hennes bakgrunn og internasjonale erfaringer vil være et nyttig tilskudd til organisasjonen og vi ønsker henne hjertelig velkommen, sier daglig leder Sara Nes. 

Akari har en tverrkulturell bakgrunn, har hittil bodd på fire kontinenter og behersker en rekke språk. Hun brenner for samfufnnsrettferdighet og har en bakgrunn i statsvitenskap og internasjonale relasjoner. Hun har lenge vært involvert i det globale sivilsamfunn, blant annet flere grasrot-prosjekter i Zimbabwe, studentforeninger, internasjonalt organisasjonsarbeid og anti-atomkraft-bevegelsen som oppsto i Japan i etterkant av Fukushima-Daiichi-ulykken i 2011. 

-Jeg har lenge beundret den iherdige innsatsen til NTA og deres samarbeidspartnere i den globale nedrustningskampen og ser frem til å aktivt fremme denne universelt-viktige kampanjen for en fredeligere verden. 

Akari har i flere år bidratt til gjennomføringen av den samfunnsbevisste festivalen Oslo World og er for tiden prosjektleder i Stiftelsen Ezinne Athletics - et løfreprosjekt i Groruddalen spesielt tilrettelagt flerkulturelle jenter. I tillegg har hun et verv som styremedlem i Fellesrådet for Afrika, som i årrekker har arbeidet for å utfordre politiske og økonomiske strukturer som hindrer rettferdig utvikling på kontinentet. 

Nå er tiden inne for å delta mer aktivt i kampen mot atomvåpen. Hun håper erfaringene hun har samlet gjennom sine studier, jobb og frivillighet kan bidra til organisasjonens arbeid fremover. 

-Jeg er klar til å brette opp ermene og kaste meg ut i det utfordrende politiske farvannet, både på hjemmebane og ute i den internasjonale arenaen! 

For å komme i kontakt med Akari kan du sende mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Del

Medieklipp Utland

Medieklipp Atomvåpen

Medieklipp Kjernekraft

Google Nyheter

Oversikt

Ta kontakt med oss

Flere nyheter fra NTA